Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Friday, 12 August 2016 17:46

Čuli su cviljenje i grebanje iz bunara, a onda su videli odraslog LEOPARDA na dnu!

  • Print

Meštani sela Pimpalgaon Sindhanat u Indiji brzo su primetili da nešto nije u redu kada su čuli zavijanje i cviljenje sa dna bunara.

Nakonj što su bacili pogled unutra, shvatili su da je veliki leopard nekako uspeo da padne u vodu bunara dobokog dvadesetak metara. Grupa njih je brzo improvizovala debeli snop grana koje su poslužile kao privremena "slamka" spasa premorenoj i preplašenoj mački kojoj je pretilo davljenje.

Spustili su prvu pomoć do nivoa vode i leopard se nekako izvukao na uvezane grane. Istovremeno je u pomoć pozvan spasilački tim organizacije Wildlife SOS koji se bavi spasavanjem divljih životinja. 

Nedugo zatim, spasioci su stigli na lice mesta i započeli plan za bezbednu i efikasnu akciju vađenja leoparda iz bunara. Vođa spasilačkog tima, veterinar Edžej Dešmuk (Ajay Deshmukh) je odlučio da je najboljed a se u bunar spusti neka vrsta sanduka, u nadi da će leopard biti radoznao i da će ući u sanduk, nakon čega bi mogli da ga izvade na bezbednu visinu tla. 

Leopad na dnu bunara u Indijskom selu

Spasavanje leoparda u Indiji

U prvom trenutku leopard je doživeo veliki drveni sanduk koji se spuštao kanapima kao neprijateljski, preteći objekat. Srećom, nakon kraćeg vremena ipak je uradio ono što su spasioci i pretpostavljali - ušao u sanduk!

Velika mačka je ubrzo bila spašena i na putu ka džungli, a da nije bilo brze reakcije ovih požrtvovanih i hrabrih spasilaca, svet bi verovatno ostao bez još jednog od već ugroženih vladara džungle - leoparda. 

Najbolje da pogledate video snimak same akcije spašavanja:


Treba li reći još nešto sem da se divimo ovim plemenitim ljudima? :)

 

Izvor informacija:
WildlifeSOS.ORG

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121