Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Wednesday, 10 February 2016 18:05

Izgubljena mačka vraćena vlasnicima posle 16 meseci!

  • Print

Mačak pronađen na "mestu zločina" - u skladištu robne kuće za kućne ljubimce!

Obzirom na okolnosti, prve reči vlasnice kada je nakon 16 meseci ponovo ugledala svog mačka bile su neobične: "Ala se ugojio!"

Ljubimci koji su naviknuti na lagodan život u kući ili stanu kada se izgube imaju veoma loše izglede i za puko preživljavanje, a šansu da se ugoje jako retko ili nikad.

Ipak, suprotno svakoj verovatnoći, ovaj inteligentni i srećni mačak uspeo je upravo to, mada će svi detalji njegovih avantura najverovatnije ostati zauvek tajna.

Mačak vraćen vlasnicima posle 16 meseci
Klajv je uhvaćen zamkom nakon što je više noći za redom aktivirao alarme u magacinu mačje hrane

 

Norveški mačak pronađen posle 16 meseci


Klajv (Clive) je mužjak norveške šumske mačke koji je iz doma svojih vlasnika u predgrađu Notingema (Velika Britanija) nestao pre punih 16 meseci.

Zaposleni u magacinu velike robne kuće za kućne ljubimce "Kennelgate Pet Superstores" pronašli su ga da živi u njihovom skladištu, gde je na raspolaganju imao svojevrsni mačji "a la carte" meni najraznovrsnijih hrana.

Kada je nestao u jesen 2014. godine Klajv je praktično još uvek bio mače, staro 9 meseci. Njegova vlasnica Tanja Ajrons (Tanya Irons) odavno je izgubila nadu da će svog mačka ikada ponovo videti.

Radnici u magacinu površine ~2000 kvadratnih metara shvatili su da neka životinja boravi unutra nakon što su se alarmi koje aktivira kretanje više noći zaredom uključivali.

Početkom meseca, postavljena je zamka za mačke, i misteriozni posetilac je uhvaćen u sredu 3. februara. Kako su mu vlasnici blagovremeno ugradili mikročip sa svojim podacima, njihova identifikacija bila je izvršena za veoma kratko vreme.

"Ne mogu da verujem da se toliko ugojio", bila je iznenađena i presrećna vlasnica Tanja Ajrons (28) koja je po svog mačka došla sa malom kćerkom. U njihovom domu žive i dva rođena Klajvova brata, Džorž i Lion.

Mačak Klajv vraćen vlasnici posle 16 meseci

Ne zna se koliko dugo je Klajv živeo u njihovom magacinu ali su vlasnici robne kuće bili presrećni što su čupavog mačka vratili vlasnicima, živog, zdravog i veoma uhranjenog.

"Srećan sam što su opet zajedno, bio je to jedan baš neobično lep dan na poslu...", rekao je Kolin Luis (Colin Lewis) za BBC News na kraju ove lepe priče.

 

Najvažnija pouka koju možemo izvući iz ove i mnogih sličnih priča je da sve svoje kućne ljubimce treba čipovati.

Mikročip sa vašim podacima im zaista može spasiti život ukoliko se izgube jer će pronalazači znati da mačka ima vlasnika.

 

Izvor vesti: Kennelgate Pet Superstores, Nottingham, UK

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121