Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home
Monday, 12 May 2014 15:49

Mačka usvojila vevericu

  • Print

Još jedno majčinsko dobro delo mačke...

Nedavno smo vam pisali o mački koja je usvojila pačiće a evo još jednog neobičnog primera koji pokazuje snagu majčinskog instinkta mačke.

Naime, u gradić Kartidžu, u državi Misisipi (Carthage, Mississippi) živi Emi, jedna posebna mačka. Toliko posebna da je odgajila mladunče veverice!

Priča o Emi počinje nešto ranije, kada je kod svoje prve vlasnice slučajno ostala trudna (prilično neodgovorno sa njene strane), a vlasnica nije imala uslove da se brine o mački i mačićima. Sva sreća, udruženje za zaštitu životinja TAILS (u prevodu - "repići") iz Misisipija je preuzelo brigu o trudnoj Emi.

Ubrzo nakon što se Emi omacila, u dvorištu Džima i Keren Votkins se pojavilo mladunče veverice koje je ispalo iz uzvišenog gnezda na drvetu. Kako nisu mogli da se popnu tako visoko na tanko stablo i vrate malu vevericu u duplju drveta, Džim i Keren su napravili, reklo bi se, rizičan korak i stavili vevericu bebu među Emine mačiće. 

Na njihovo oduševljenje, Emi je malog Rokija, kako su ga kasnije nazvali, prihvatila kao svoje mladunče. Ono što možda još više čudi je da je mala veverica takođe momentalno prihvatila svoju maćehu mačku!!!

Mačka usvojila vevericu

Kako kažu supružnici Votkins, Emi je veoma posesivna i zaštitnički nastrojena prema Rokiju. Ukoliko se on uputi gde se njoj ne dopada, ona ga vrati uz sebe, liže ga i čuva kao što to čini i sa svoim mačićima. Zadivljujući detalj je zvuk koji veverica Roki sada proizvodi, oponašajući predenje mačke. Bez sumnje, u pitanju je posledica odrastanja sa stvorenjima koja predenjem izražavaju svoju ljubav i naklonost.

Posle svega, Roki će morati da ostane kućni ljubimac. Njegovo odrastanje u prijateljskoj sredini mu je poremetilo veliki deo instinkta za održanje i obazrivost prema drugim životinjama, a najviše mačkama, sa kojima se u prirodi veverice nikako ne slažu.

Bilo kako bilo, zaista je lepo videti ovakve i slične primere koji pokazuju snagu majčinskog instinkta mačke, i nesebičnu pomoć koju su u ovom slučaju ljudi pružili životinjama, a životinje jedne drugima...Za kraj, pogledajte i video snimak koji nije direktno vezan za temu ovog teksta, ali se podudara u bitnim detaljima. Veverica i mačka koje možete videti u igri su takođe odrasli u istom domu. Nakon što je sazrela, veverica se vratila u prirodu ali nije zaboravila svoje drugare. Prema rečima autora ovog video snimka, veverica ih često posećuje i igra se sa ovim tigrastim žutim mačorom :)

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

  • +381 63 273 121