Zdrava maca - Royality SHOW

You are here: Home / O mačkama / Intervjui / Zanimljivosti / Otvorena prva forenzička laboratorija koja se "loviti" serijskog ubicu mačaka
Sunday, 08 October 2017 09:54

Otvorena prva forenzička laboratorija koja se "loviti" serijskog ubicu mačaka

 • Print

Procenjuje se da je bolesni napadač ubio i osakatio oko 250 mačaka.

Forenzičari rade na tome da se uđe u trag serijskom ubici mačaka.

ArroGen Veterinary Forensics je prva britanska forenzička laboratorija koja se bavi istragama krivičnih dela protiv životinja, kako bi pomogli policiji i udruženju RSPCA da pronađe i sudski kazni počinitelje. 

Laboratorija će ponovo ispitati slučaj "Krojdonskog mačkoubice" koji je počeo sa sakaćenjem i komadanjem mačaka u južnom delu Londona 2014. godine, izveštava Tajms.

Počinilac je delovao unutar prstena koji čini saobraćajnica M25 oko Londona, ali su se napadi raširili i na druge delove zemlje, uključujući Birmingem i Mančester.

Tela nekih od mačaka su sačuvana u zamrzivačima tokom potrage za napadačem, koji je do sada izbegao hvatanje.

Tim naučnika će upotrebiti DNK analize kako bi pokušao da uhvati ubicu mačaka, kao i da odredi koliko tačno mačaka je ubio isti počinilac, izuzimajući one koje su možda napadnute od strane divljih životinja.

Laboratorija je rezultat saradnje Veterinarske škole Univerziteta u Sariju (University of Surrey’s Veterinary School) i kompanije ArroGen Forensics sa sedištem u Oksfordu.

Vlasnici mačora koji je nakon teške povrede uginuo i smatra se žrtvom krojdonskog mačkoubice
Amber Lewis i njen sin Liam čiji je mačak Leo uginuo nakon što mu je neko odsekao nogu. Pretpostavlja se da je počinilac masovni ubica mačaka iz Krojdona.


Dr Alexander Stoll, poznati forenzički veterinarski patolog je za Tajms izjavio da će laboratorija pružati sve vrste analiza kada su u pitanju krivična dela nad životinjama.

"Već imamo puno dokaza da nasilje prema životinjama može biti deo nasilja u porodici, a postoje dokazi koji ukazuju da ljudi koji povređuju životinje češće vrše nasilje prema ljudima.", dodao je on. "Mi želimo da radimo i proučimo progresiju kriminalnog ponašanja prema životinjama na takvo ponašanje prema ljudima."

Dobrotvorna organizacija SNARL (South Norwood Animal Rescue & Liberty) pomaže policiji i organizaciji RSPCA u istrazi serijskog ubice mačaka, za koga se smatra da je takođe ubijao i lisice i zečeve.

SNARL je objavila opis čoveka za koga se misli da stoji iza desetina brutalnih ubistava.

Osumnjičeni je opisan kao belac srednjih godina (oko 40), normalne težine i visine 172-180cm. Prema dostupnim podacima, on možda ima ožiljke od akni na licu i oblači se u tamnu odeću. Opis takođe obuhvata da počinilac nosi lampu na glavi (poput planinarskih) ili ručnu baterijsku lampu.

 

Ako znamo koliko je nauka tj. konkretno DNK analiza poslednjih godina pomogla u rešavanju teških krivičnih dela nad ljudima, ne sumnjamo da će i ovaj ubica mačaka i drugih životinja uskoro stići pred lice pravde.

 

Izvor informacija: The Times

Rekli su o mačkama...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Kada mački nešto narediš, ona tu naredbu prosledi svom repu.

Kineska izreka

Cupcake ipsum dolor sit amet faworki jelly beans. Croissant chocolate wypas gummi bears wafer ice cream. Bonbon liquorice muffin tart cheesecake pastry chocolate powder applicake. Topping chocolate chocolate topping dessert donut cupcake. Cupcake sweet roll lemon drops caramels wafer.

Ruhut Kuname Tumpul

Mačka ima apsolutnu emocionalnu iskrenost: ljudska bića, iz jednog ili drugog razloga, mogu kriti svoja osećanja, ali mačka to ne čini.

Ernst Hemingvej, pisac

I najmanja mačka je remek-delo.

Leonardo da Vinči, polimat

Kada bi svakoga koga sretnemo tretirali sa toliko ljubavi kao što to činimo sa nama omiljenom mačkom i oni bi verovatno počeli da predu.

Martin Buxbaum, teatrolog

Pročitavši je, spustila sam knjigu Značenje Zen budizma i videla kako se moja mačka smeši svom krznu dok ga nežno liže svojimi hrapavim ružičastim jezikom. Rekoh joj:" Mačko, rado bih ti dala ovu knjigu ali ti si je izgleda već pročitala." Ona podiže glavu i uputi mi dug pogled. "Ne budi smešna", prede ona, "ja sam je napisala."

Dilys Laing, književnica

Mačke znaju tajnu kako se dolazi do hrane bez rada, do krova nad glavom bez zatočavanja i do ljubavi bez odricanja.

W.L. George, pisac

Mačji slušni aparat je napravljen tako da dozvoljava ljudskom glasu da lako uđe na jedno uvo i odmah izađe na drugo.

Stephen Baker, pisac

Oprezan sam kao i mačka koja bi da ukrade hranu.

Viljem Šekspir, pisac

U mačjim očima, sve stvari pripadaju mački.

Engleska izreka

Prijatelji ZDRAVE MACE

Prijavite se na Zdrava maca info

Error : Please select some lists in your AcyMailing module configuration for the field "Automatically subscribe to" and make sure the selected lists are enabled

Unesite svoj e-mail u polje ispod i mi ćemo vas redovno obaveštavati o svim novostima sa Zdrave mace! :)

Kontakt info

 • +381 63 273 121